به گزارش پایگاه اینترنتی بیبیسی نیوز، واکسن ب ث ژ برخی افراد را از طریق جلوگیری از ابتلا به عفونت محافظت میکند. کارشناسان تصور میکردند این واکسن صرفا مانع از تبدیل عفونت سل به بیماری فعال میشود.
به گفته پژوهشگران دانشگاه آکسفورد این یافتهها میتواند به تهیه واکسن جدید سل کمک کند.
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است سالیانه دو میلیون تن و روزانه ۵ هزار تن در جهان در اثر ابتلا به سل جان میسپارند که بیشتر آنها در کشورهای در حال توسعه بسر میبرند.
هرچند واکسن ب ث ژ از ابتلا به سل پیشگیری میکند ، اما ۱۰۰درصد موثر نیست. برخی تحقیقات میزان ایمنی این واکسن را ۳۰درصد نشان داده است. دانشمندان درحال حاضر به دنبال واکسنهای جدید با کارایی بیشتر هستند.
تاهمین اواخر پزشکان برای تشخیص سل به تست پوستی متکی بودند که جواب آن ۳تا ۵روز مشخص میشود و در کسانی که واکسن سل دریافت کردهاند یا در معرض انواع میکربهای مشابه سل قرار داشتهاند نتیجه مثبت کاذب میدهد.
گمان میرود حدود نیمی از کسانی که براساس نتیجه آزمایش پوستی تحت درمان سل قرار میگیرند اصلا به این بیماری مبتلا نیستند. این آزمایش نیمی از مبتلایان به سل نهفته را نیز تشخیص نمیدهد.
در این مطالعه دکتر آجیت لالوانی و همکارانش از آزمایش ELISpotبرای تشخیص سل استفاده کردند. با این آزمایش اگر فردی واکسن ب ث ژ دریافت کرده باشد نتیجه آزمایش او مثبت کاذب نیست. محققان نزدیک به هزار کودک را در استانبول ترکیه که دستکم یک عضو خانواده آنها مسلول بود و در معرض ابتلا به این بیماری قرار داشتند بررسی کردند.
از این تعداد ۷۷۰تن واکسن سل دریافت کرده بودند.
انجام آزمایش ELISpotنشان داد عدم دریافت واکسن ب ث ژ یک عامل مستقل و نیرومند خطر برای ابتلا به سل است درحالی که دریافت واکسن ب ث ژ خطر ابتلا به سل را ۲۴درصد کاهش میدهد.
این مطالعه نشان میدهد واکسن میتواند کودکان را در برابر سل محافظت کند.
تاکنون کنترل سل بر یک شیوه دو شعبهای استوار بوده است یعنی جلوگیری از پیشرفت بیماری از حالت سل نهفته به سل فعال و درمان مبتلایان به سل فعال.
اکنون میدانیم که میتوان در برابر عفونت محافظت ایجاد کرد به عبارت دیگر یک شیوه سه شعبهای.
این تحقیقات میتواند به تهیه واکسن جدیدی کمک کند.
پروفسور فیلیپ مارش از سازمان حفظ سلامت میگوید درحال حاضر تلاش جهانی برای تهیه یک واکسن موثر که بیشتر از واکسن ب ث ژ در برابر سل ایمنی ایجاد میکند وجود دارد.
نتایج این مطالعه در مجله "لانست" منتشر شده است.
جام جم آنلاین: دانشمندان آمریکایی مثانه ایجاد شده از سلولهای خود بیمار در شرایط آزمایشگاهی را در بدن او قرار دادند.
به گزارش BBC ، محققان دانشگاه ویک فارست کارولینای شمالی هفت عمل پیوند را انجام داده اند و در برخی از آنها اندام پیوندی تا سالها بعد بخوبی عمل کرده است.
این اقدام عنوان یک رویداد مهم در نظر گرفته شده است. این گروه تحقیقاتی در حال حاضر در تلاش است تا اندام های دیگری مانند قلب را با استفاده از همین تکنیک در آزمایشگاه رشد دهد.
بیماری مثانه در جریان مشکلات راه مثانه تا کلیه ممکن است روی دهد. معمولا درمان آن با جراحی انجام می شود اما مشکلاتی را در پی خواهد داشت.
در روش جراحی استاندارد پیوند بافتی از بخشی از روده کوچک یا معده برای ساختن مثانه صدمه دیده استفاده می شود.
تکنیک فوق عملکرد کلیه را حفظ می کند و مشکلات بی اختیاری ادرار را برطرف می سازد. اما بدلیل آنکه وظیفه روده کوچک جذب مواد مغذی و عملکرد مثانه دفع است ، بیمارانی که تحت این عمل قرار می گیرند مستعد مشکلاتی همچون پوکی استخوان ، افزایش خطر سرطان و سنگ کلیه می شوند.
در این مطالعه هفت بیمار مبتلا به یک نقص مادرزادی بنام میلومننگوسل که باعث ضعف عملکرد مثانه می شود مورد بررسی قرار گرفتند. محققان از این بیماران نمونه بیوپسی مثانه را گرفته و سلولهای عضلانی را جدا کردند و سپس سلولهای اختصاصی مثانه بنام اوروتلیال را جدا کردند و آنها را در شرائط آزمایشگاهی رشد دادند.
این سلولها روی یک اسکلت مثانه ای شکل ویژه قرار داده شدند و در مدت هفت تا هشت هفته رشد کردند.
محققان مثانه طراحی شده را با عمل جراحی به مثانه خود بیمار متصل نمودند و چهار تا پنج سال او را تحت نظر قرار دادند.
پس از این مدت دریافتند تکنیک فوق با استفاده از بافت روده بدون هیچ اثر بیمارگونه ای موجب بهبود عملکرد مثانه شد.
به گفته سرپرست این تحقیق این یک اقدام کوچک در راه چایگزین کردن بافت ها و اندام های صدمه دیده است و نشان می دهد که مهندسی بافت روش مناسبی است که امکا ن غلبه بر مشکلاتی از این نوع را به ما می دهد.
اما بهرحال پیگیری طولنی مدت لازم است تا از بی خطر وموثر بودن تکنیک اطمینان حاصل شود.
ایسکانیوز ـ محققان اعلام کردند، میزان پلاتین در خون زنانی که پیوند سینه انجام دادهاند بالا میرود.
به گزارش سرویس علمی پژوهشی ایسکانیوز به نقل از Washington post، تحقیقات نشان میدهد انجام این گونه اعمال جراحی، وجود نمک پلاتین در شیر مادران، موها و ادرار آنان میشود که چنانچه میزان آن از یک مقدار مشخص بالاتر رود، واکنشهای آلرژیزا و یا سمی بوجود میآورد.
این نتایج آن هنگام حاصل شد که سازمان غذا و داروی آمریکا در حال بررسی حذف محدودیت انجام جراحیهای پیوند سیلیکونی بود که بسیاری از شیمیدانان با این اجرای طرح مخالفت کردند. این سری مطالعات گونه جدید و ناپایداری از پلاتین را در معرض دید شیمیدانان قرار داد که پیش از این هیچگاه در بدن انسان شناسایی نشده بود. با این وجود دانشمندان میگویند، این تحقیقات علیرغم گستردگی آن، بسیار سوال برانگیز بوده، با اطمینان نمیتوان به آن استناد کرد و نیاز به بررسی بیشتر و گستردهتر وجود دارد. جزییات کاملتر در مجله جامعه شیمی آمریکا آمده است.
کلاس های آموزش SPSS از تاریخ ۴/۲/۸۴ همه روزه از ساعت ۱۲.۱۵ تا ۱۳.۴۵ در مرکز سوم خرداد برگزار می گردد.